Βασίλης Νόττας: Το Ιστολογοφόρο

Κοινωνία, Επικοινωνία, Φαντασία και άλλα

Παλαιότερες ανακοινώσεις και οδηγίες για μαθήματα – εξετάσεις – ασκήσεις

 

Εξετάσεις Ιουνίου 2009

Δημοσιεύθηκε από vnottas στο 4 Ιουνίου, 2009

 Παρακάτω, μερικές χρήσιμες υπενθυμίσεις για την εξεταστική περίοδο Ιουνίου 2009.

 Σημείωση 1: Όλες οι εξετάσεις είναι προφορικές.

Σημείωση 2. Κρατάτε αντίγραφα των εργασιών, γιατί δεν επιστρέφονται.

Σημείωση 3.  Οι εργασίες (εκείνες των οποίων η προθεσμία κατάθεσης δεν έχει ήδη λήξει) κατατίθενται ή στον Άρη (δίπλα στη γραμματεία) ή στο θυρωρείο ή στη θυρίδα του διδάσκοντος.

 

 

Μαθήματα του τρέχοντος προγράμματος σπουδών

 

«Κοινωνική Ιστορία των Μέσων Μαζικής επικοινωνίας»

 

Η εξέταση θα είναι προφορική και θα γίνει κατά τη διάρκεια δύο (2) ημερών:

Τετάρτη 17  Ιουνίου, στις 09:00, αίθουσα 2, θα εξεταστούν εκείνοι που το επώνυμό τους αρχίζει από Α – Μ.

Παρασκευή 19 Ιουνίου, στις 09:00, αίθουσα 2, θα εξεταστούν εκείνοι που το επώνυμό τους αρχίζει από Ν – Ω.

Ύλη:

α. Η εισαγωγή και τα τρία πρώτα κεφάλαια από το βιβλίο του Jean Noël Jeanneney ¨Η ιστορία των ΜΜΕ¨

β. Το κείμενο ¨Από τον Άμβωνα στην Οθόνη¨ που δημοσιεύεται σε δύο μέρη (μέρος Ι και μέρος ΙΙ –βλέπε στήλη pages ) στο ιστολόγιο vnottas.wordpress.com.

γ. Στο μπλογκ vnottas.wordpress.com θα βρείτε ορισμένες ενδεικτικές ερωτήσεις σχετικές με το μάθημα.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνετε δεκτοί στις εξετάσεις είναι το να έχετε παραδώσει (εγκαίρως) την άσκηση (ολιγοσέλιδη -3,4 σελίδες- περιγραφή και παρουσίαση μιας ομάδας κοινωνικών επικοινωνητών του παρελθόντος ή του παρόντος).

 Σας υπενθυμίζω ότι το τελευταίο μάθημα θα είναι αφιερωμένο στις εξετάσεις και θα περιλαμβάνει οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία χρειαστείτε.  

 

 Μάθημα ελεύθερης επιλογής

 

«Κοινωνική ανάλυση οπτικοακουστικού αφηγήματος»

Ημερομηνία: Δευτέρα 22 Ιουνίου, ώρα 09:00, αίθουσα 2.

Εάν επιλέξατε εξετάσεις (προφορικές)

 Ύλη: α. Το βιβλίο  ¨Το φαινόμενο των ριάλιτι¨ που σας διανεμήθηκε. (προσοχή: όχι στείρα απομνημόνευση αριθμητικών στοιχείων, αλλά   ουσιαστική κατανόηση των βασικών θέσεων) και

β. το κείμενο ¨Λαϊκό αφήγημα και νεοελληνική κοινωνία¨ που μπορείτε να κατεβάσετε από την κύρια σελίδα του ιστολόγιου.

Εάν επιλέξετε την εκπόνηση απαλλακτικής εργασίας (περίπου 10 δακτυλογραφημένες σελίδες):

α το θέμα θα πρέπει να έχει εγκριθεί από τον διδάσκοντα β. Πρέπει να παρουσιάσετε προφορικά την εργασία την ημέρα των εξετάσεων.

 

Άλλα μαθήματα

 * “Επιστήμη της επικοινωνίας και της πληροφόρησης”

 Πέμπτη, 25 Ιουνίου ώρα 12.00 στο γραφείο του διδάσκοντα στον 4ο όροφο

Η ύλη είναι η ίδια με εκείνη της περιόδου που παρακολουθήσατε το μάθημα. Εάν δεν έχετε τις φωτοτυπίες που διανεμήθηκαν τότε, μελετήστε το βιβλίο της Corinne Coulet “Μέσα της Επικοινωνίας στην Αρχαία Ελλάδα” (όλο). 

 

 * Δίκτυα επικοινωνίας. Ραδιοφωνική παραγωγή Πέμπτη, 25  Ιουνίου , ώρα 12:30 στο γραφείο του διδάσκοντα στον 4ο όροφο.

 Η Ύλη για όσους δε διαθέτουν τις παλιές φωτοτυπίες περιλαμβάνει το βιβλίο του Άντριου Κρίσελ ” Η γλώσσα του Ραδιοφώνου” (υπάρχει στην βιβλιοθήκη) και η σχετική άσκηση (πεντάλεπτη ηχογραφημένη ραδιοφωνική εκπομπή με θέμα της επιλογής σας) θα πρέπει να κατατεθεί έως την Δευτέρα 22 Ιουνίου (θυρωρείο, Άρης .

 

* Κοινωνιολογία της Μαζικής Επικοινωνίας (παλαιού προγράμματος) Πέμπτη, 25  Ιουνίου , ώρα 11:30 στο γραφείο του διδάσκοντα στον 4ο όροφο.

 

Ισχύει η ύλη  που διδάχτηκε φέτος, και θα πρέπει να παραδοθεί η  σχετική άσκηση.

Η ύλη περιλαμβάνει:

α. Το κείμενο των  Τζαίυ Γ. Μπλούμλερ και Μάικλ Γκουρέβιτς ¨Μεταβολή στα μέσα και κοινωνική μεταβολή: σύνδεση και τομές. (Στο βιβλίο των James Curran  και Michael Gurevitch ΜΜΕ και Κοινωνία,  μέρος πρώτο: ΜΜΕ και κοινωνία, σελίδες 176-200).

 β. Το κείμενο του Τζων Φισκ, ¨Μεταμοντερνισμός και Τηλεόραση¨, (Στο βιβλίο των James Curran  και Michael Gurevitch ΜΜΕ και Κοινωνία, μέρος πρώτο: ΜΜΕ και κοινωνία, σελίδες 84-102).

γ. Το κείμενο του Β. Νόττα  ¨Επικοινωνιακή και πολιτική εξουσία τον καιρό της επέλασης των ιδιωτών¨ (Στο βιβλίο ΜΜΕ, Κοινωνία και Πολιτική, επιμ. Χ. Φραγκονικολόπουλου, εκδ. Σιδέρη) Το κείμενο δημοσιεύεται στο blog http//vnottas.wordpress.com, στις ¨σελίδες¨ (pages) με τίτλο ¨Η επικοινωνιακή εξουσία και οι ιδιώτες (μέρος 1 και μέρος 2).

Η άσκηση έγκειται σε ολιγοσέλιδη (3-4 σελ) επικοινωνιακή ανάλυση  μιας τηλεοπτικής εκπομπής λόγου και πρέπει να παραδοθεί έως τη Δευτέρα 22 Ιουνίου.

Σημείωση: Όσοι διδάχτηκαν το μάθημα παλαιότερα με την κα Δουλκέρη, δεν είναι υποχρεωμένοι να εκπονήσουν την άσκηση.

 Εύχομαι σε όλους/ες καλό διάβασμα και καλή επιτυχία

Β.Ν.

Εαρινό εξάμηνο ‘09: επιστροφή στα τρέχοντα

Δημοσιεύθηκε από vnottas στο 16 Μαρτίου, 2009

 

Α. Κοινωνική Ιστορία των ΜΜΕ

Αρχίζω μ’ ένα ηλεκτρονικό καλωσόρισμα στους φοιτητές που παρακολουθούν φέτος το μάθημα ¨Κοινωνική Ιστορία των Μέσων Επικοινωνίας¨, -το προφορικό καλωσόρισμα έγινε ήδη στην πρώτη ενημερωτική συνάντηση την προηγούμενη Τρίτη.

Επειδή τίποτα το ουσιαστικό δεν έχει αλλάξει στις διαδικασίες διαξαγωγής του μαθήματος από πέρυσι,

κι επειδή ξέρω ότι δυσκολεύεστε να κυκλοφορήσετε στο ιστολόγιο, παραγεμισμένο όπως είναι με διαφορετικά θέματα, έτσι ώστε να βρείτε  από μόνοι σας τις σχετικές (περυσινές) οδηγίες,

σας αναδημοσιεύω εδώ τις βασικές πληροφορίες.

Πληροφορίες:

-Το μάθημα διεξάγεται σε αίθουσα του 4ου ορόφου

-Η έναρξη του μαθήματος θα γίνεται (κάθε Τρίτη) στις εννέα παρά τέταρτο (όχι στις 8:30) και τα δύο πρώτα σαρανταπεντάλεπτα θα είναι ενωμένα και αφιερωμένα στην παράδοση. Κατά τη διάρκεια της παράδοσης μπορείτε  να παρεμβαίνετε με ερωτήσεις, αντιρρήσεις ή ζητώντας διευκρινίσεις για ό,τι  μπορεί να προκύψει μη επαρκώς κατανοητό. Θα ακολουθεί διάλειμμα και η τρίτη ώρα (εάν δεν παρουσιαστούν καθυστερήσεις στην παρουσίαση της βασικής ύλης) θα είναι αφιερωμένη σε διευκρινίσεις σχετικά με την εκπονούμενη άσκηση ή και σε συζήτηση πάνω σε ειδικά ή και γενικότερα επικοινωνιακά θέματα. Οι συζητήσεις αυτές ενδέχεται σε ορισμένες περιπτώσεις να παίρνουν τη μορφή ενός εκπαιδευτικού επικοινωνιακού ¨παιχνιδιού¨ κατά το οποίο θα προτείνετε εσείς κάποια από τα θέματα, ενώ θα αναλάβετε άμεσα τον συντονισμό της διαδικασίας.

-Το μάθημα περιλαμβάνει την εκπόνηση μιας γραπτής άσκησης, το ακριβές περιεχόμενο της οποίας θα σας δοθεί μετά τα τρία ή τέσσερα πρώτα μαθήματα.

– Η εξεταστέα ύλη περιλαμβάνει ορισμένα κεφάλαια από το βιβλίο ¨Η Ιστορία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης¨ (Jean Noel Jeanneney), το οποίο θα σας διανεμηθεί από την αρμόδια υπηρεσία του Τμήματος. Περιλαμβάνει επίσης το κείμενό μου ¨Από τον Άμβωνα στην Οθόνη¨ που υπάρχει αναρτημένο σε δύο μέρη και μπορείτε ήδη να κατεβάσετε από το παρόν ιστολόγιο (Στήλη συνδέσμων: ¨pages¨).

-Και μια συμβουλή (που δε βλάπτει…)

Το μέλλον (δυστυχώς) επιφυλάσσει πανεπιστήμια ¨δια αλληλογραφίας¨. Επωφεληθείτε από το ότι υπάρχουν ακόμη πανεπιστήμια βασισμένα στη ζωντανή, άμεση, διαπροσωπική επικοινωνία. (στο μέλλον κάτι τέτοιο μάλλον θα αποτελεί πολυτέλεια για πολύ λίγους) και παρακολουθείστε όσο μπορείτε τα μαθήματα.  

 

 

Β. Μάθημα ελεύθερης επιλογής: Ανάλυση αφηγήματος

 

Διαδικαστικά: Η προθεσμία για την κατάθεση των δηλώσεων για τα μαθήματα επιλογής, απ’ ό,τι με διαβεβαίωσε μόλις τώρα η Γραμματεία, αρχίζει σήμερα 16 Μαρτίου και διαρκεί έως το τέλος του μήνα Μαρτίου. Οι μέχρι τώρα δηλώσεις θεωρούνται απλώς «ενδεικτικές».

 

Αναδημοσίευση πληροφοριών για το μάθημα ¨Ανάλυση Αφηγήματος¨

Το μάθημα επιλογής που θα διδαχθεί κατά το εαρινό εξάμηνο αφορά στην ανάλυση, με κοινωνιολογικά εργαλεία, των δημοφιλών αφηγημάτων που διαδόθηκαν χάρη στα μέσα μαζικής επικοινωνίας.

Ωράριο: Κάθε Τετάρτη, με έναρξη στις εννιά παρά τέταρτο, σε αίθουσα του 4ου ορόφου (εάν χρειαστεί, θα αναζητήσουμε από κοινού μία καλύτερη ώρα  διεξαγωγής του μαθήματος).

Περιεχόμενο: Θα γίνει αναφορά στα μυθιστορήματα ¨συνεχειών¨ που φιλοξενήθηκαν στις πρώτες εφημερίδες, στις ελληνικές ταινίες του λεγόμενου ¨εμπορικού¨ κινηματογράφου και θα επιμείνουμε ιδιαίτερα στις ¨λαϊκές¨ τηλεοπτικές σειρές, καθώς και στην τελευταία μορφή του λαϊκού οπτικοαουστικού αφηγήματος, τα ¨ριάλιτι¨. Θα αναζητήσουμε και θα σχολιάσουμε τους αναδυόμενους ήρωες/χαρακτήρες καθώς και τις ¨αξίες¨ που προβάλλονται ή αντικατοπτρίζονται σε αυτά.

Κείμενα αναφοράς: το βιβλίο του Ε. Σορόγκα ¨Το φαινόμενο των ριάλιτι¨ (θα διανεμηθεί) και το κείμενο του Β. Νόττα ¨Κοινωνιολογικές παρατηρήσεις πάνω στην τηλεοπτική αναπαράσταση της σύγχρονης ελληνικής κoινωνίας¨, στον συλλογικό τόμο ¨Η κατασκευή της πραγματικότητας και τα ΜΜΕ¨, Εκδ. Αλεξάνδρεια (είναι αναρτημένο στο ιστολόγιο vnottas.wordpress.com).

Εξετάσεις: Υπάρχει η δυνατότητα εκπόνησης απαλλακτικής   εργασίας ύστερα από συνεννόηση με τον διδάσκοντα.

Β.Ν.

 

Προσοχή: κατά τη διάρκεια του εαρινού εξαμήνου (και έως ότου αρχίσουν οι εξετάσεις, που εκ των πραγμάτων τροποποιούν τα ωράρια), θα είμαι στη διάθεσή σας κάθε Τρίτη 11:00 με 12:00 και κάθε Πέμπτη 12:00 με 13:00, στο γραφείο μου, για οποιοδήποτε θέμα  μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μαζί.

στο Uncategorized | Επεξεργασία | Leave a Comment »

Εξετάσεις Φεβρουαρίου 2009 Υπενθυμίσεις και συμπληρωματικές πληροφορίες

Δημοσιεύθηκε από vnottas στο 30 Ιανουαρίου, 2009

 Όσον αφορά στα μαθήματα που διδάχτηκαν φέτος

α). Κοινωνιολογία της Μαζικής Επικοινωνίας.

Εξετάσεις: Προσοχή: Διόρθωση της ημερομηνίας

Όσων το επώνυμο αρχίζει από Α-Μ την Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου, ώρα:09:00, αίθουσα 2, εξετάσεις προφορικές.

Όσων το επώνυμο αρχίζει από Ν-Ω την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου, ώρα:09:00, αίθουσα 2, εξετάσεις προφορικές.

Λεπτομέρειες: Ρυθμίζετε μόνοι σας τη σειρά με την οποία θα εξεταστείτε. * Όσοι περιμένουν να εξεταστούν δεν κάνουν υπερβολικά μεγάλη φασαρία* Όταν τα αποτελέσματα αναρτηθούν, ελέγχετε εάν οι βαθμοί σας αναγράφονται σωστά και σε περίπτωση που διαπιστώσετε πρόβλημα, το αναφέρετε αμέσως στη γραμματεία.

 Ασκήσεις: Οι ασκήσεις δεν επιστρέφονται. Εάν κρίνετε ότι για οποιοδήποτε λόγο θα σας χρειαστούν, κρατάτε αντίγραφο.

 

β). Ραδιόφωνο: Γλώσσα και Κοινωνική Διάσταση

Εξετάσεις και Παρουσίαση εργασιών/εκπομπών: Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου, ώρα 09:00. αίθουσα 4β. Εξετάσεις προφορικές.

Λεπτομέρειες: Οι γραπτές εργασίες και οι εκπομπές που έχετε καταθέσει, παρουσιάζονται προφορικά την ημέρα των εξετάσεων, αλλιώς δε μπορεί να εκδοθεί βαθμολογία.* Βεβαιωθείτε ότι έχετε δηλώσει το μάθημα, και ότι βρίσκεστε στον κατάλογο αυτών που θα εξεταστούν* Διεξαγωγή: πρώτα θα γίνουν οι εξετάσεις και στη συνέχεια, με ανοικτές τις πόρτες, η παρουσίαση των εργασιών.* Οι εργασίες δεν επιστρέφονται. Εάν κρίνετε ότι για οποιοδήποτε λόγο θα σας χρειαστούν στο μέλλον, κρατάτε αντίγραφο.* Όταν τα αποτελέσματα αναρτηθούν, ελέγχετε εάν οι βαθμοί σας αναγράφονται σωστά και σε περίπτωση που διαπιστώσετε πρόβλημα, το αναφέρετε αμέσως στη γραμματεία.

 

Όσον αφορά μαθήματα που διδάχτηκαν παλαιότερα (παλαιό πρόγραμμα σπουδών) και μαθήματα  των ¨επί πτυχίω”

α). Επιστήμη της Πληροφόρησης και της Επικοινωνίας.

Εξετάσεις: Πέμπτη: 26 Φεβρουαρίου 2009, ώρα 11:00, στο γραφείο του διδάσκοντος.

Ύλη: Έχετε την ύλη και την άσκηση που ίσχυε την περίοδο που παρακολουθήσατε το μάθημα. Σημείωση: Εάν έχετε χάσει τις φωτοτυπίες με τις σημειώσεις που είχαν διανεμηθεί σε ορισμένες εκπαιδευτικές περιόδους, τότε διαβάζετε όλο το βιβλίο της Κορίν Κουλέ ¨Μέσα Επικοινωνίας στην Αρχαία Ελλάδα¨ εκδόσεις Παπαδήμας, και δεν είστε υποχρεωμένοι να υποβάλετε την άσκηση.  

 β). Ραδιοφωνική παραγωγή.

Ύλη: Έχετε την ύλη και την άσκηση που ίσχυε την περίοδο που παρακολουθήσατε το μάθημα. Σε περίπτωση που έχετε ήδη καταθέσει την εκπομπή/άσκηση (η σχετική προθεσμία έληξε) θα εξεταστείτε την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009, ώρα 11:30, στο γραφείο του διδάσκοντος.

  γ). Εισαγωγή στην Κοινωνιολογία

Έχετε την ύλη που διδαχτήκατε την περίοδο που παρακολουθήσατε το μάθημα με τον κ. Γιούλτση. Μου προκύπτει ότι αυτή ήταν: Από την εισαγωγή, μόνο το πρώτο κεφάλαιο ¨Η επιστήμη της Κοινωνιολογίας¨ και, στη συνέχεια, από το πρώτο μέχρι και το πέμπτο μέρος του βιβλίου, δηλ. μέχρι τη σελ. 435. Θα εξεταστείτε την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009, ώρα 12:00, στο γραφείο μου.

  δ) Κοινωνική Ιστορία της Μαζικής Επικοινωνίας

Ύλη και άσκηση παραμένουν οι ίδιες. Εφόσον έχετε παραδώσει την άσκηση, εξετάζεστε προφορικά την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου ώρα 10:30 στο γραφείο μου  

Σας εύχομαι καλό διάβασμα, όχι περιττά άγχη, αισιοδοξία και επιτυχία. Β.Ν.

 

Μαθήματα

Μάθημα: Κοινωνική Ιστορία των Μέσων Επικοινωνίας.

2006-2007 Β΄ Εξάμηνο 

Άσκηση.

 Θέμα: Επιλέξτε μία ομάδα επικοινωνητών (πού έδρασαν κατά το παρελθόν ή δρουν σήμερα) και περιγράψτε τον τρόπο που ασκούν τις κοινωνικές επικοινωνιακές λειτουργίες.

Εξετάστε αν η συγκεκριμένη ομάδα που επιλέξατε ασκεί (άσκησε) επικοινωνιακή εξουσία, και περιγράψτε τους τρόπους που την ασκεί, καθώς και τις σχέσεις που αναπτύσσονται κάθε φορά ανάμεσα στους επικοινωνητές και τους φορείς των άλλων εξουσιών, στα πλαίσια του κοινωνικού  μετασχηματισμού. 

Θυμηθείτε: * Γράψτε με απλό και συγκεκριμένο τρόπο, αλλά προσπαθήστε το ύφος να  είναι ύφος επιστημονικής εργασίας και όχι καθημερινού ρεπορτάζ.     * Δεν είναι κακό πράγμα να μεταφέρουμε απόψεις άλλων, αρκεί να αναφέρουμε τις πηγές μας.  * Η εμφάνιση και η οργάνωση της εργασίας εμπεριέχουν και αυτές μηνύματα.  (Πχ η εμφάνιση της παρούσας ανακοίνωσης δείχνει, θέλει δε θέλει, ότι ο συντάκτης είναι αρχάριος περί τα ιντερνετικά!)Έκταση: Η απάντηση μόνο επειδή αγχώνεστε (κακώς) με ποσοτικά θέματα: Λίγες δακτυλογραφημένες σελίδες (4-5)   

Θυμηθείτε:Εκείνο που μετράει είναι η ποιότητα και η σαφήνεια της δουλειάς σας και όχι το πόσες σελίδες γεμίζετε.  

Θυμηθείτε:Την εργασία μπορείτε να την εκπονήσετε και σε μικρές ομάδες.  Σε αυτή τη περίπτωση η απαιτούμενη εμβάθυνση (και έκταση) πολλαπλασιάζονται  επί τον αριθμό των συμμετεχόντων.

Παράδοση: Κανονική: Παρασκευή 8 Ιουνίου 2007Έκτακτες περιπτώσεις και περιπτώσεις ανώτερης βίας: Δευτέρα 11 Ιουνίου [Σε μένα, τον Άρη (θυρωρείο) ή  την κα Γεωργία (γραμματεία)]   

ΕξετάσειςΥλη:

α. Τα Τρία πρώτα κεφάλαια από το βιβλίο Η Ιστορία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (Jean Noel Jeanneney) 

β. Τα δακτυλογραφημένα κείμενα με τις αναφορές στα πρώτα μαθήματα. 

γ. Θα ερωτηθείτε ενδεχομένως και σχετικά με την εργασία σας.  

Οι εξετάσεις είναι προφορικές και θα γίνουν την Δευτέρα 18 Ιουνίου για όσους τα επώνυμά τους αρχίζουν από Α-Ν και την Τρίτη 19 Ιουνίου για όσους τα επώνυμα αρχίζουν από Ξ-Ω.

Αίθουσα 1 Ώρα 9:00 πμ. 

Θα εξεταστείτε σε ομάδες 2-3 ατόμων. Θα ρυθμίσετε μόνοι σας τη σειρά που θα μπαίνετε για εξέταση. Παράκληση: Μη κάνετε (περιμένοντας) μεγάλη φασαρία έξω από την αίθουσα. 

Γενικότερα:  Μην αγχώνεστε. Απαντάτε επί της ουσίας στα ερωτήματα.   ************** 

Μάθημα: Δίκτυα Επικοινωνίας. Ραδιοφωνική Παραγωγή (παλαιού προγράμματος σπουδών):Θα εξεταστείτε στην ύλη που ίσχυε όταν παρακολουθήσατε το μάθημα. 

Βιβλίο αναφοράς: Άντριου Κρίσελ ¨Η γλώσσα του Ραδιοφώνου¨. 

Ασκηση:  Πεντάλεπτη ραδιοφωνική εκπομπή με θέμα της επιλογής σας σε κασέτα ή CD.  

Παράδοση: το αργότερο Δευτέρα 11 Ιουνίου 

Εξετάσεις: Προφορικές, την Πέμπτη 21 Ιουνίου Ώρα 9:00πμ, στο γραφείο μου (4ος όροφος)  

****************  

Προσοχή Οι φοιτητές που έχουν δηλώσει τα μαθήματα:  Επιστήμη της πληροφόρησης και επικοινωνίας (παλαιό πρόγραμμα) και Κοινωνική Επικοινωνία και Συμμετοχή (επιλογής)  παρακαλούνται να συνεννοηθούν μαζί μου εγκαίρως για τον καθορισμό της ημερομηνίας των εξετάσεων  Οι φοιτητές που είχαν γραφτεί στο μάθημα επιλογής: Η επικοινωνιακή διάσταση των κοινωνιών της αρχαιότητας, να συνεννοηθούν με τη γραμματεία. 

ΝΕΟ!

 ΠΡΟΣΟΧΗ ! Οι εξετάσεις του μαθήματος (παλαιού προγράμματος) Επιστήμη της Επικοινωνίας και Πληροφόρησηςθα γίνουν (προφορικά) την Τρίτη 26 Ιουνίου, ώρα 11:οο, στο γραφείο μου. Παράδοση άσκησης έως Τετάρτη 20

Ιουνίου σε μένα, τον Άρη (θυρωρείο) ή την κα Γεωργία (γραμματεία). 

Ύλη και περιεχόμενο άσκησης: όσα ίσχυαν όταν παρακολουθήσατε το μαθημα.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ (και καλό διάβασμα)  

 

28.09.07 Εξετάσεις: ημερομηνίες κλπ

Σας υπενθυμίζω τα βασικά, σχετικά με την τρέχουσα εξεταστική περίοδο Σεπτεμβρίου (που γίνεται Σεπτέμβρη και Οκτώβρη) 2007-09-27 

Κοινωνιολογία της Μαζικής Επικοινωνίας

Τετάρτη 3.10.07, ώρα 12:00, αίθουσα 4α και 4β γραπτά.

(Αν κάποιοι έχουν ρητό πρόβλημα με τη γραπτή εξέταση, θα εξεταστούν προφορικά την Πέμπτη 4.10.07, ώρα 12:00 στο γραφείο μου)

Κοινωνική Επικοινωνία και συμμετοχή

Εξέταση ή παρουσίαση εργασίας: Παρασκευή 5.10. 07, ώρα 09:00 στην αίθουσα 2.

Επιστήμη της Πληροφόρησης και της Επικοινωνίας

Προφορική εξέταση στο γραφείο μου την Παρασκευή 5.10.07, ώρα 9: 30

Ραδιοφωνική Παραγωγή

Προφορική εξέταση στο γραφείο μου την Παρασκευή 5.10.07 ώρα 10:30

Κοινωνική Ιστορία των ΜΜΕ

Η εξέταση μεταφέρθηκε τη Δευτέρα 15.10.07 στις 9.00 και θα είναι προφορική

Προσοχή

Α. Το μάθημα παλαιού προγράμματος Εισαγωγή στην Κοινωνιολογία, θα εξεταστεί την Τρίτη 9.10.07 ώρα 11:45 στο γραφείο μου.

Β. Το μάθημα Ιστορία των ΜΜΕ (όχι κοινωνική ιστορία) εξετάζεται από τον κ. Πασχαλίδη.

 Β.Νόττας

 

 

Για τις εξετάσεις του Σεπτέμβρη – Οκτώβρη (νέο και επείγον)

Πριν απ’ όλα εύχομαι η νέα εκπαιδευτική χρονιά να είναι ενδιαφέρουσα και δημιουργική για όλους μας.

Τώρα σχετικά με τα επείγοντα εξεταστικά θέματα:

1.  Ρίξτε μια ματιά στις υπενθυμίσεις που είναι καταγραμμένες στο κείμενο «Για τις εξετάσεις του Σεπτέμβρη-Οκτώβρη ( το πρώτο κείμενο, εδώ δίπλα).

Προσοχή: Προφανώς οι εξετάσεις του μαθήματος ¨Κοινωνική Ιστορία των ΜΜΕ δεν θα γίνουν στις 17 Σεπτεμβρίου, όπως αναφέρεται στο αρχικό πρόγραμμα, αλλά θα μετακινηθούν (λόγω εκλογών) σε ημερομηνία που δεν έχει ακόμη καθοριστεί. Μόλις τη μάθω θα σας την κοινοποιήσω. Πάντως να έχετε το νου σας.

2.   Μου ζητάτε πληροφορίες σχετικά με την εξεταστική ύλη του μαθήματος ¨Κοινωνιολογία της Μαζικής Επικοινωνίας¨.

Καταλαβαίνω ότι δεδομένου ότι η περσινή χρονιά υπήρξε περιπετειώδης (κινητοποιήσεις) μπορεί οι απορίες για θέματα -κατά τα άλλα προφανή- να μην είναι τελείως αδικαιολόγητες. Για αυτό σας θυμίζω:

Η ύλη που πρέπει να διαβάσετε αφορά: α). Το τέταρτο μέρος του βιβλίου των Ντένις Μακ Κουέιλ και Σβεν Βιντάλ ¨Σύγχρονα μοντέλα επικοινωνίας¨ με τίτλο ¨Οι επιδράσεις της Μαζικής Επικοινωνίας στον Πολιτισμό και την Κοινωνία¨ (σελ 135-174), και β). το τέταρτο μέρος του βιβλίου της Μελίνας Σεραφετινίδου ¨Κοινωνιολογία των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας με τίτλο ¨Ο κοινωνικός ρόλος των ΜΜΕ¨ (σελ.331-442).

Επί πλέον θα πρέπει να παραδώσετε την ολιγοσέλιδη άσκηση  με θέμα ¨Τηλεόραση και κοινωνικές αξίες¨. Θα είμαι ελαστικός όσο αφορά την ημερομηνία της παράδοσης αλλά παρακαλώ να μου τη δώσετε πριν την ημερομηνία εξέτασης (ώστε να μπορείτε να συμμετάσχετε).

Ημερομηνίες και τρόπος διεξαγωγής των εξετάσεων στο (διπλανό) κείμενο που αναφέρεται παραπάνω.

  

Μη ξεχνάτε ότι όσοι έχετε δηλώσει προτίμηση σε προφορικές εξετάσεις θα πρέπει να παρουσιαστείτε (για την πρώτη εξεταστική περίοδο) στο γραφείο μου στις 5 του Σεπτέμβρη στις 10 το πρωί.

Γραπτές εξετάσεις στις 6 του μήνα, ώρα 12:00

3. Γενική (μόνιμη) συμβουλή: Δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεστε. Ψυχραιμία, όσο πιο καθαρό μυαλό γίνεται, και … εξετάσεις είναι , θα περάσουν!

Υστερόγραφο: Οι επί  πτυχίω φοιτητές καθώς και εκείνοι που πρέπει να εξετασθούν σε μαθήματα που δεν έχουν διδαχτεί από εμένα, αλλά εκτάκτως εξετάζω εγώ, (και για τα οποία δεν έχει ανακοινωνθεί ημερομηνία), θα πρέπει να συνεννοηθούν μαζί μου για την ημερομηνία των εξετάσεων. Έχω ενημερώσει τη γραμματεία να σας δίνει (για αυτές μόνο τις περιπτώσεις) το προσωπικό μου τηλέφωνο. Μην το αφήνετε για τη τελευταία στιγμή.

Β.Ν.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ

Τα μαθήματα του παλαιού προγράμματος “Επιστήμη της Επικοινωνίας και της Πληροφόρησης” και “Ραδιοφωνική Παραγωγή” θα εξετασθούν την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου, ώρα 10:00 στο γραφείο μου. Σχετική ανακοίνωση έχει αναρτηθεί στην πινακίδα του 4ου ορόφου.

2 σχόλια προς “Για τις εξετάσεις του Σεπτέμβρη – Οκτώβρη (νέο και επείγον)”

2 σχόλια προς “Για τις εξετάσεις του Σεπτέμβρη – Οκτώβρη (νέο και επείγον)”

  1. ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΝΤΟΥΡΗ Είπε:
    24 Σεπτέμβριος, 2007 στο 5:25 μ.μ e

Για να είμαι ειλικρινής πίστευα πως απλώς θα μπω στο site σας και θα συναντήσω μία ακόμη συνηθισμένη ιστοσελίδα. Ήθελα απλά να έρθω σε επικοινωνία μαζί σας για να σας ενημερώσω σχετικά με την εργασία μου,ωστόσο, η ιστοσελίδα σας με “κράτησε” καθηλωμένη μπροστά στον υπολογιστή για πολλή ώρα, καθώς διάβασα σχεδόν όλα σας τα κείμενα. Συγχαρητήρια!

Κύριε Νόττα, επιστρέφω στην εργασία, είμαι φοιτήτριά σας (Σοφία Τουντούρη), και θα εξεταστώ στο μάθημα “Κοινωνιολογία της Μαζικής Επικοινωνίας” στις 3 Οκτωβρίου. Σας έψαχνα για να σας δώσω την εργασία μου, αλλά δεν σας βρήκα και την άφησα στη θυρίδα σας. Θα ήθελα να μάθω αν την πήρατε και τελικά με ποιον τρόπο θα εξεταστούμε. (προφορικά ή γραπτά)
Σας ευχαριστώ πολύ!

  1. vnottas Είπε:
    25 Σεπτέμβριος, 2007 στο 9:59 π.μ. e

Αγαπητή Σοφία. Η εργασία ελήφθη. Οι εξετάσεις θα είναι γραπτές, αλλά αν υπάρξουν ειδικά προβλήματα σε κάποιους και το ζητήσουν, θα τους εξετάσω προφορικά. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια για το ιστολογοφόρο Β.Ν.

Νεότερα για τις εξετάσεις του Σεπτέμβρη και του Οκτώβρη 07 (3)

1.     Για την τρέχουσα (εξ αναβολής) εξεταστική περίοδο (27 Αυγούστου – 14 Σεπτεμβρίου)

α. Σας θυμίζω ότι τα μαθήματα του παλαιού προγράμματος “Επιστήμη της Επικοινωνίας και της Πληροφόρησης” και “Ραδιοφωνική Παραγωγή” (για όσους δικαιούνται να δώσουν εξετάσεις αυτή την περίοδο και έχουν κάνει τη σχετική δήλωση) θα εξετασθούν την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου, ώρα 10:00 στο γραφείο μου. Φροντίστε να καταθέσετε εγκαίρως τις σχετικές ασκήσεις.

 

β. Για όσους έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να εξετασθούν στο μάθημα  ¨Εισαγωγή στην Κοινωνιολογία¨ που δεν δίδαξα, αλλά εξετάζω εγώ, (επειδή κανένας από αυτούς δεν ήρθε μέχρι στιγμής σε επαφή μαζί μου προκειμένου να καθορίσουμε ημερομηνία εξετάσεων), τους προσκαλώ στο γραφείο μου την Τρίτη 11.9.07, ώρα 12:00 (τελευταία προθεσμία) για να συνεννοηθούμε σχετικά ή/και ενδεχομένως για να εξετασθούν.

 

Για την κανονική εξεταστική περίοδο Σεπτεμβρίου (17. 9. 07 – 12. 10. 07)

 

   α. Η εξέταση του μαθήματος ¨Κοινωνική Ιστορία των ΜΜΕ¨ που συμπίπτει με τη δεύτερη μέρα των εκλογών, αναβλήθηκε για τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου ώρα 9:00 Επαληθεύστε την ημερομηνία και τον τόπο στη σχετική ανακοίνωση της Γραμματείας.

 

   β.  Το μάθημα (παλαιού προγράμματος) ¨Επιστήμη της Επικοινωνίας και Πληροφόρησης¨ θα εξεταστεί την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, ώρα 9:30 πμ στο γραφείο μου.

γ. Το μάθημα (παλαιού προγράμματος) ¨Ραδιοφωνική Παραγωγή¨ θα εξεταστεί την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, ώρα 10:30 στο γραφείο μου

 

ΥΓ1  Εάν τυχόν δηλωθούν και άλλα μαθήματα για αυτή την περίοδο θα σας ενημερώσω μόλις λάβω τις καταστάσεις από τη γραμματεία.

ΥΓ2  Ρίξτε μια ματιά και στις άλλες σελίδες που αφορούν στις εξετάσεις του Σεπτέμβρη και του Οκτώβρη.

(Κουράγιο) 

Για τις εξετάσεις Σεπτέμβρη – Οκτώβρη 07

Πρώτο: Ελπίζω να περνάτε καλά και να γεμίζετε κατά το δυνατό τις μπαταρίες σας, έτσι ώστε να βγάλουμε καθαρή και δημιουργική και τη νέα χρονιά.

Δεύτερο: Χωρίς καμία διάθεση να σας χαλάσω το κέφι και την καλοκαιρινή διάθεση, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω τα εξής.

Όπως ήδη ξέρετε το φθινόπωρο πάμε για διπλή εξεταστική.

Η πρώτη περίοδος (αφορά στο χειμερινό εξάμηνο 2006-2007) αρχίζει τη Δευτέρα 27 Αυγούστου και τελειώνει την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου.

Η δεύτερη περίοδος (Σεπτεμβρίου 2007) αρχίζει τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου και διαρκεί ως την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου.

Τα μαθήματα αρχίζουν κανονικά την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου.

Σχετικά με τα μαθήματα που θα εξετασθείτε μαζί μου:

Α΄. Πρώτη περίοδος:

Κοινωνιολογία της Μαζικής Επικοινωνίας

Τελευταία προθεσμία για την παράδοση ασκήσεων: Παρασκευή 31 Αυγούστου 2007 {σε εμένα προσωπικά, ή στη θυρίδα μου ή στη γραμματεία ή στο θυρωρείο (Άρης)}.

α. Όσοι έχετε δηλώσει ότι προτιμάτε προφορική εξέταση:

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου, ώρα 10:00, στο γραφείο μου στον τέταρτο όροφο

β . Όσοι θα εξεταστείτε γραπτά: Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου, ώρα 12:00, στις αίθουσες 4α και 4β.

Κοινωνική Επικοινωνία και Συμμετοχή

Προφορικές εξετάσεις την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου, ώρα 09:00, στο γραφείο μου (4ος όροφος)

Οι φοιτητές που βρίσκονται στο πτυχίο και επιθυμούν να εξεταστούν σε κάποιο από τα μαθήματά μου κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, πρέπει να έρθουν σε επαφή μαζί μου το συντομότερο, είτε προσωπικά κάθε Τρίτη (11:00-12:00) και Πέμπτη (12:00-13:00) είτε, αν βρίσκομαι σε εξετάσεις ή επιτήρηση, τηλεφωνικά (ο αριθμός θα τους δοθεί από τη γραμματεία), ώστε να ορίσουμε την ημέρα και την ώρα. Οι εξετάσεις θα είναι προφορικές και θα διεξάγονται στο γραφείο μου.

Β΄ Δεύτερη περίοδος

Κοινωνική Ιστορία των Μαζικών Μέσων Επικοινωνίας

Προφορικές εξετάσεις στις 17 Σεπτεμβρίου, ώρα 09:00, αίθ. 1

Τελευταία προθεσμία για την κατάθεση των ασκήσεων: Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου (θυρίδα, γραμματεία, θυρωρείο).

Κοινωνιολογία της Μαζικής Επικοινωνίας

Εξετάσεις την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου, ώρα 12:00, αιθ. 4α και 4β.

Τελευταία προθεσμία για την κατάθεση των ασκήσεων: Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου.

Κοινωνική Επικοινωνία και Συμμετοχή

Προφορικές εξετάσεις την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, ώρα 09:00 στην αίθουσα 2.

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
Αρέσει σε %d bloggers: