Βασίλης Νόττας: Το Ιστολογοφόρο

Κοινωνία, Επικοινωνία, Φαντασία και άλλα

ΜΠΑ!!! (Μέρος Β) Οι θνητοί (1)

Μια μικρή ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ

Αυτή τη νύχτα πάνω απ’ την Πόλη έχει αράξει ένα σύννεφο που στάζει.

Και κάνει ζέστη.

Κατά τα άλλα, όλα μοιάζουν ομαλά..

Όπως πάντα, οι πιο πολλοί κάτοικοι που την ημέρα πάσχουν από υπνηλία, τη νύχτα,  άυπνοι, βυθίζουν την μοναξιά τους στα τηλεοπτικά μεταμεσονύκτια σκουπίδια.

Στην αλυσίδα των λαϊκών ξενυχτάδικων, άλλοι ξάγρυπνοι, ξορκίζουν τα στριμώγματα της μέρας με νυχτερινές στριφογυριστές τελετές.

Στα πιο σικ κέντρα, οι κοσμικοί κι οι αδέσποτοι περιφέρουν τα επικοινωνιακά τους άγχη από το πέρα στο δώθε κι ανάποδα, ενώ απέξω παραμονεύουν ως συνήθως οι παπα­ρατσαίοι για ν’ απαθανατίσουν τους εφήμερους ήρωες σε  πικάντικα ενσταντανέ που θα θρέψουν κι αύριο την αδηφάγο κοινή γνώμη με φρέσκο πράγμα.

Και παραπέρα, κάτω απ’ τις ανισόπεδες διαβάσεις και μπρος στις κλειστές εισόδους του Μετρό, οι περιθωριακοί κι οι περιφερειακοί ­- οι επίσημα καταχωρημένοι ως ¨οπαδοί της εναλλακτικής διαβίωσης¨- αισθάνονται για λίγο κύριοι της Πόλης και στήνουν περίερ­γες συνάξεις εναλλακτικής διαπροσωπικής επικοινωνίας.

Και όμως!

Αυτή η βροχερή ζεστή νύχτα, η συνηθισμένη, είναι η νύχτα που η αδελφότητα των Ευ­θανάτων, αφού πρώτα τελετουργήσει στους αρχαίους χώρους του υπεδάφους, παίρνει την απόφαση να δράσει.

 

Όχι, δεν πρόκειται για τη μεγάλη και αποκαλυπτική Καταληκτική Πράξη.

Η εντολή για την Τελική Κίνηση δεν έχει φτάσει και η ώρα για το Μεγάλο Νεύμα δεν έχει ακόμη σημάνει.

Όμως η Προπαρασκευή αρχίζει και την επόμενη μέρα θα πρέπει να δοθεί στους ολιγό­πιστους μια μικρή προειδοποίηση,

Διότι οι ιερόσυλοι έχουν πλησιάσει την Έδρα και υπάρχει κίνδυνος να δυσχεράνουν τις τελικές ενέργειες.

Που ο καιρός τους όπου να ’ναι φτάνει.

Γι αυτό  τα χαράματα της ημέρας εκείνης, μικρές ομάδες Ευθανάτων θα ξεκινήσουν οπλισμένες με σπρέι κόκκινο και μαύρο για να χαράξουν ένα επείγον Μήνυμα στις μά­ντρες και τους τοίχους του Άστεως: 

Μακριά από το Λόφο ολιγόπιστοι, βλάσφημοι!

Όμως, αυτό δεν αρκεί.

Πρέπει το μήνυμα να περάσει μέσα από τα τέσσερα θεμελιώδη στοιχεία: τη Φωτιά, το Νερό, τη Γη, τον Αέρα, όπως αναγράφει το Βιβλίο, λέει ο ιερουργών.

Γι αυτό, πριν ακόμη χαράξει, μια άλλη ομάδα εκλεκτών θα σκαρφαλώσει  στο λόφο που φιλοξενεί την ανατολική λιμνο-δεξαμενή της Πόλης και αφού πρώτα, εξουδετερώσει τους μισοκοιμισμέ­νους φύλακες και παρακάμψει τους ηλεκτρονικούς συναγερμούς, θα προφέρει τις απα­ραίτητες χορωδιακές λέξεις,  θα κάνει τις κατάλληλες συγχρονισμένες χορευτικές κινή­σεις, θα σκορπίσει στο νερό τις προβλεπόμενες μυστηριώδεις ουσίες και μετά θα βάλει στα θεμέλια της δεξαμενής μια ισχυρή δόση από το βροντερό και καθαρτήριο πυρ του Κυ­ρίου.

Η Φωτιά θα απελευθερώσει το Νερό κι αυτό θα διαποτίσει τη Γη και θα υγράνει τον Αέρα.

Έτσι το μήνυμα θα φτάσει παντού. Όπως γράφει το Βιβλίο.

 

Το μηχανισμό που θα μετρήσει  το χρόνο για τη γέννηση του πυροδότη σπινθήρα, οι Ευθάνατοι θα τον ρυθμίσουν για τις  δώδεκα παρά πέντε, στα μισά  της επερχόμενης μέ­ρας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

 
Αρέσει σε %d bloggers: