Βασίλης Νόττας: Το Ιστολογοφόρο

Κοινωνία, Επικοινωνία, Φαντασία και άλλα

Τρέχω στην Εθνική Οδό…

Posted by vnottas στο 9 Ιουνίου, 2007

  Το κείμενο μετακόμισε εδώ δίπλα, στις σελίδες(pages), κάτω από το ¨κάτι λένε ακόμη¨.

Εδώ παρακάτω παραμένουν τα αρχικά σχόλια

4 Σχόλια προς “Τρέχω στην Εθνική Οδό…”

 1. Τάρανδος said

  Σου στέλνω πρόσφατο, σχετικό με ΚΟΚ κειμενάκι που εγράφη με ‘βρασμό ψυχής’. (Δημοσιεύτηκε στην ‘Εποχή’)

  Ο Νέος Κ.Ο.Κ. και Οι Κουτοπόνηροι Μανδαρίνοι

  Θεωρώντας αυτονόητο δικαίωμα-καθήκον μου –ως ενεργός πολίτης- να σχολιάζω την καφρίλα που με περιβάλλει (είτε προέρχεται από τον ανάλγητο δημόσιο τομέα είτε από τον μπάστε-σκύλοι-αλέστε ιδιωτικό..), απευθύνω αυτό το σχόλιο στους ανεγκέφαλους που σχεδίασαν – ενέκριναν τις τελευταίες αυξησεις στα πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.)

  Μέχρι τώρα, κάθε φορά που είχαμε υπέρογκες εισπρακτικού χαρακτήρα αυξήσεις (σε διοικ.πρόστιμα, αλλά και αλλού..), καταφεύγαμε οι μεν κρίνοντες σε ανάθεμα τύπου «προσπαθούν να μαζέψουν λεφτά», οι δε κρινόμενοι σε άμυνα τύπου «αν αλλιώς δεν συμμορφώνεστε, έτσι θα μαζευτείτε..»

  Επί της ουσίας, κανείς -μέχρι τώρα- δεν έχει κάνει το αυτονόητο και ευλογοφανέστατο ερώτημα:
  – Πως μπορείτε να «νομιμοποιείτε» (π.χ. μέσω των συλλογικών συμβάσεων..) τους μισθούς της τάξης των 600 ευρώ, και από την άλλη να «χρεώνετε» έναν πολίτη με το ΜΙΣΟ του μηνιαίου εισοδήματός του για μία τροχαία παράβαση; Μήπως η χρήση του αυτοκινήτου είναι ταξικό προνόμιο και δεν το ξέραμε ;;
  Αυτό προκύπτει -αβίαστα- από την εφαρμογή του νέου Κ.Ο.Κ. αλλά και παλαιοτέρων εκδοχών του.

  Αναλογιζόμενος ότι ..
  Α. Το να χρησιμοποιείς αυτοκίνητο ΔΕΝ είναι πλέον επιλογή, αλλά καθημερινή αγγαρεία, σχεδόν υποχρεωτική…
  Β. Το να περιπίπτεις σε παραπτώματα (τύπου τροχαίων παραβάσεων) είναι στατιστικώς (αλλά και ανθρωπίνως) βέβαιο…
  Γ. Υπάρχουν -ειδικώς με την αρωγή της πληροφορικής- άπειροι τρόποι και διαβαθμίσεις τους ώστε να επιβάλλονται άλλου είδους ποινές…

  …θεωρώ την άκριτη επιβολή τέτοιου εισπρακτικού τύπου ποινών ως Αντι-Κοινωνική, παχυδερμική και Άδικη.

  Τι θα μπορούσε να γίνει ;;
  – ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΕΝΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΧΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΟΙΝΩΝ (ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ) ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ (ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ, ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ) ΒΑΣΕΙ ΕΝΟΣ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΒΑΤΗ.
  Με άλλα λόγια, όπου «πρέπει» να επιβληθεί χρηματική ποινή, τότε ο ειδοποιούμενος να λαμβάνει ένα έντυπο που να του λέει: «Χρεωθήκατε 0,5% του εισοδήματός σας (βασει εκκαθαριστικού) για την τάδε και τάδε αξιόποινη πράξη..» (φυσικά αυτή η κεντρική ιδέα, θα μπορούσε να συζητηθεί ως «φιλοσοφία» του ευρύτερου κανονιστικου πλαισίου όσον αφορά αξιόποινες και δια χρηματικού προστίμου τιμωρούμενες πράξεις…)

  Eπικουρικώς..
  -Κοινωνική Υπηρεσία, ως εναλλακτική ποινή
  -Πλήρης αξιοποίηση ενός αξιόπιστου και παραγωγικού συστήματος point system που να διαβαθμίζει δικαίως τις ποινές και -κυρίως- να τις επιβάλλει.
  -Δημόσιος Διάλογος (με τους Ελληνες Συγκοινωνιολόγους, τον Δ.Σ.Α., ψυχολόγους, πολίτες)

  Επιπλέον των παραπάνω…
  οι «φωστήρες» – συντάκτες των νέων αυτών άρθρων του ΚΟΚ, έχουν προβλέψει για παραβάσεις τύπου «ζώνες» και «κράνος» , εξοντωτικά πρόστιμα της τάξεως των 250-300 ευρώ, ενώ για ηχορύπανση, τζάμπα πράγμα, ένα κατοσταράκι.
  Γιατί, και με ποιά λογική, για μία παράλειψη που βάζει μόνον τον παραβάτη σε κίνδυνο (ζώνη-κράνος) αυτός τιμωρείται αυστηρά, ενώ ένας άλλος παραβάτης, για πράξη (ηχορύπανση) που αφορά μία παντελώς αντικοινωνική συμπεριφορά και ευθέως απειλούσα την υγεία και την ποιότητα ζωής ΤΩΝ ΆΛΛΩΝ, «πέφτει στα μαλακά»;;

  Τελικώς έχω την εντύπωση, ότι όλα σε αυτήν την χώρα, λειτουργούν με την κουτοπόνηρη προσέγγιση της «Διερευνητικής ‘Οχλησης». Με άλλα λόγια, από τον νέο Κ.Ο.Κ. μέχρι την ανασύνταξη του Ασφαλιστικού Πλαισίου και το ωράριο των 65 ωρών, όλα κάποτε «σκάνε» ως «σκέψεις» και «αναγκαστικές –ως ανήκοντες στην Εσπερία- πρακτικές », βολιδοσκοπώντας αντιδράσεις. Αν (ως καλοκάγαθα κτήνη) τους αγνοήσουμε, τότε κλιμακώνουν την υλοποίηση. Ποιός δεν θυμάται το ‘σοσιαλιστικό’ «Κάθε Πόλη και Καζίνο, κάθε χωριό και τζόγος» ή το «τελειωμένο» καρα-σκάνδαλο του ξεπουλήματος (μάλλον χαρίσματος) της Δημόσιας περιουσίας στα «Τουριστικά Ακίνητα»…;; Εγιναν με την ίδια τακτική. Σε ακουμπάω λίγο, δεν μιλάς… Σε σπρώχνω, ε, με αγριοκοίταξες λίγο – σιγά.. Φάε τώρα μια καλή και πέσε στον γκρεμό..

 2. vnottas said

  Αγαπητέ Τάρανδε.
  Έχω την εντύπωση ότι αυτού του είδους τις ποινές μας τις βάζουν κυρίως για να τις παραβαίνουμε και έτσι να μας διοικούν δια της μεθόδου της ¨συνενοχής¨. Πρόκειται για μια ουλτρα-νεοτερική μέθοδο, ελλήνικής πατέντας και τεχνολογίας, που φιλοδοξεί να κάνει τον αυτοχειριακό παραβάτη του «κράνους» να αισθάνεται περισσότερο ένοχος από τον ομολογάκια ομόλογό του.
  Αποτέλεσμα: να αφήνει αυτόν το δεύτερο ήσυχο και επίσης ατιμώρητο. Άσε δε που έτσι όλοι εμείς οι (αυτοχειριακοί) παραβάτες αισθανόμαστε ότι συμμετέχουμε (στο βαθμό που μπορούμε) στα δρώμενα…
  Βέβαια, όταν σπάει ο διάβολος το ποδάρι του εκείνοι που πληρώνουν είμαστε εμείς και όχι εκείνος αλλά αυτό είναι το μεγαλείο της πατέντας…
  Θα τα ξαναπούμε…

 3. Fatim Metzoyorgyo said

  Πως μπόρει να είναι τωσο μορφωμένοι οι Έλληνες άμα ισχούν οτι κρυολόγημα
  απο κρύο. Δημοκρατία είναι Εβραήκη σαχλαμάρα, Αριστογείτων ήταν Εβραίος σπιούνος. Νεσελρώδης, Μεταρνήχης, Δισραήλης και Κισιντσέρης, άθειοι Εβραίοι, ήταν οι μεγάλοι αντίπαλοι Ελληνηκής ανεξαρτησίας. Απορρίπτωντας προπατορικό αμάρτιμα γεννοβόλισε τον κουμουνισμό. Aρχωντες Κωνσταντινοπόλεως είναι πόλιτβουρο Ελλήνων. Γκορβατσώφ έχει σημείο αντιχρίστου στο προσκέφαλο αλλα τον κάνατε Aρχων. Aρχων Σαρβάνης έστηλε εργασίες Καθολικών εις Ινδία να εκδικιθή σατανοσέρβους. Αμερική ο μέγα σατανάς, Ισραήλ μάνα και Ελλάς πατέρας του σατανά. Στραβώντας μαρτύρισε οι πορνοδιονυσιακή βρεφοκτωνία έσβησε τον Ελληνισμό, και ο Φαλμαράχης απέδειξε οτι οι σημερινοί Έλληνες είναι ολλοι Aλβανοί απόγονοι Πελασγίων.

 4. vnottas said

  Φίλοι
  Αν και γενικότερα δεν έχω πρόβλημα με τα παραληρηματικά κείμενα, θεωρώ το παραπάνω ένα καλό δείγμα για το πώς δεν πρέπει να γράφετε, αν δε θέλετε να με αναγκάσετε να κάνω προληπτικό έλεγχο στα σχόλιά σας
  Με κατανόηση
  Β.Ν.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

 
Αρέσει σε %d bloggers: