Βασίλης Νόττας: Το Ιστολογοφόρο

Κοινωνία, Επικοινωνία, Φαντασία και άλλα

Κοινωνιολογία της Μαζικής Επικοινωνίας (η άσκηση)

Posted by vnottas στο 29 Νοεμβρίου, 2010

Η φετινή άσκηση έγκειται στην επικοινωνιακή – κοινωνική ανάλυση μιας   διαφήμισης (έντυπης, ραδιοφωνικής, τηλεοπτικής, άλλης). Την διαφήμιση αυτή την επιλέγετε εσείς, λαμβάνοντας υπόψη ότι η ανάλυση επιδιώκει τον εντοπισμό των δηλούμενων και -κυρίως- των συνδηλούμενων μηνυμάτων, καθώς και την διατύπωση υποθέσεων για της κοινωνικές επιπτώσεις του διαφημιστικού μηνύματος.

Αν και το ποσοτικό θέμα είναι σχετικό, η έκταση της άσκησης θα είναι περίπου τέσσερεις δακτυλογραφημένες σελίδες (σύντομη περιγραφή της διαφήμισης που επιλέχθηκε, ανάλυση και, ενδεχομένως, συμπεράσματα).  

Δεν μπορείτε να γίνετε δεκτοί στις τελικές (προφορικές) εξετάσεις εάν δεν έχετε παραδώσει έγκαιρα την άσκηση (Έως την τελευταία μέρα διεξαγωγής των μαθημάτων, πριν από την έναρξη της εξεταστικής περιόδου. Όμως, εάν η διεξαγωγή των εξετάσεων του μαθήματος οριστεί μέσα στην πρώτη εβδομάδα της εξεταστικής περιόδου, η άσκηση θα πρέπει να έχει κατατεθεί μια εβδομάδα -7 μέρες- πριν).

Κρατήστε αντίγραφο της εργασίας για την περίπτωση που θα την ξαναχρειαστείτε. (οι ασκήσεις δεν φυλάσσονται για μελλοντική χρήση).

Καλή δουλειά.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

 
Αρέσει σε %d bloggers: