Βασίλης Νόττας: Το Ιστολογοφόρο

Κοινωνία, Επικοινωνία, Φαντασία και άλλα

Πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ: Το ψήφισμα της Συνέλευσης του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης

Posted by vnottas στο 15 Ιουνίου, 2013

Το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ για  την πρωτοφανή ενέργεια, να διακοπεί η λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, έχει ως εξής:

ΨΗΦΙΣΜΑ
Tα Μέλη της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Δημοσιογραφίας & Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θέλουν να εκφράσουν την κατηγορηματική αντίθεσή τους στον τρόπο με τον οποίο αποφασίσθηκε το κλείσιμο της ΕΡΤ, καθώς και σε όλες εκείνες τις κυβερνητικές πρακτικές που είναι υπεύθυνες για τη μακρόχρονη πορεία απαξίωσής της. Το Τμήμα έχει από την ίδρυσή του υποστηρίξει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση ως αναγκαίο όρο και ζωτικό συντελεστή της δημοκρατικής κοινωνίας, πολιτείας και κουλτούρας και καταδικάσει κάθε πολιτική αντίληψη, διοικητική επιλογή ή συντεχνιακή πρακτική που υπονομεύει την αξιοπιστία της, υποβαθμίζει την ποιότητά της και περιορίζει τη λειτουργία και ακτινοβολία της ως πρότυπου ενημερωτικού, εκπαιδευτικού και πολιτισμικού θεσμού. Οι προσδοκίες της ελληνικής κοινωνίας για τη θεραπεία των δυσλειτουργιών και παθολογιών της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, όπως εξάλλου αυτές έχουν από χρόνια διαγνωσθεί από Έλληνες και ξένους εμπειρογνώμονες, έχουν διαψευσθεί επανειλημμένα. Επιβεβαιώνουμε την αφοσίωσή μας στην αξία και την αποστολή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, καθώς και την εμπιστοσύνη και συμπαράστασή μας στους δημοσιογράφους και λοιπούς δημιουργικούς και τεχνικούς συντελεστές της οι οποίοι την υπηρετούν με υψηλή αίσθηση καθήκοντος, ευθύνης και δεοντολογίας, έχοντας πετύχει να την αναδείξουν, παρά τα εμπόδια ή τις παρεμβάσεις που αντιμετωπίζουν, σε πραγματική όαση μέσα στο επικοινωνιακό τοπίο της χώρας. Ζητούμε την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ ως ανεξάρτητης από πολιτικές σκοπιμότητες και διαφημιστικές ομηρείες και συνταυτισμένης με τη διαφάνεια και την κοινωνική λογοδοσία, τη δημοσιογραφική αριστεία, την πλουραλιστική ενημέρωση, τη σύγχρονη δημιουργία και την πολιτισμική καινοτομία.

Η Γ. Σ. του Τμήματος Δημοσιογραφίας & Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας

12 Ιουνίου 2013

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

 
Αρέσει σε %d bloggers: