Βασίλης Νόττας: Το Ιστολογοφόρο

Κοινωνία, Επικοινωνία, Φαντασία και άλλα

Κοινωνική ιστορία των μέσων μαζικής επικοινωνίας (ενημερωτικό)

Posted by vnottas στο 29 Φεβρουαρίου, 2008

Το προφορικό καλωσόρισμα στο μάθημα ήδη έγινε, εδώ σας στέλνω το ηλεκτρονικό μαζί με την περίληψη κάποιων βασικών πληροφοριών.

Πληροφορίες:

-Η έναρξη του μαθήματος θα γίνεται (φυσικά κάθε Τρίτη) στις 9:30 (όχι στις 9:00) και τα δύο πρώτα σαρανταπεντάλεπτα θα είναι ενωμένα και αφιερωμένα στην παράδοση. Κατά τη διάρκεια της παράδοσης μπορείτε  να παρεμβαίνετε με ερωτήσεις, αντιρρήσεις ή ζητώντας διευκρινίσεις για ό,τι  μπορεί να προκύψει μη επαρκώς κατανοητό. Θα ακολουθεί διάλειμμα δεκαπέντε λεπτών και η τρίτη ώρα θα είναι κατά κανόνα (εάν δεν παρουσιαστούν καθυστερήσεις στην παρουσίαση της βασικής ύλης) αφιερωμένη σε συζήτηση πάνω σε ειδικά ή και γενικότερα επικοινωνιακά θέματα. Οι συζητήσεις αυτές ενδέχεται σε ορισμένες περιπτώσεις να παίρνουν τη μορφή ενός εκπαιδευτικού επικοινωνιακού ¨παιχνιδιού¨ κατά το οποίο θα προτείνετε εσείς κάποια από τα θέματα, ενώ θα αναλάβετε άμεσα τον συντονισμό της διαδικασίας.

-Το μάθημα περιλαμβάνει την εκπόνηση μιας γραπτής άσκησης, το ακριβές περιεχόμενο της οποίας θα σας δοθεί μετά τα τρία ή τέσσερα πρώτα μαθήματα.

– Η εξεταστέα ύλη περιλαμβάνει ορισμένα κεφάλαια από το βιβλίο ¨Η Ιστορία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης¨ (Jean Noel Jeanneney), το οποίο θα σας διανεμηθεί από την αρμόδια υπηρεσία του Τμήματος. Περιλαμβάνει επίσης το κείμενό μου ¨Από τον Άμβωνα στην Οθόνη¨ που υπάρχει αναρτημένο σε δύο μέρη και μπορείτε ήδη να κατεβάσετε από το παρόν ιστολόγιο (Στήλη συνδέσμων: ¨pages¨).

-Και μια συμβουλή (που δε βλάπτει…)

Το μέλλον (δυστυχώς) επιφυλάσσει πανεπιστήμια ¨δια αλληλογραφίας¨. Επωφεληθείτε από το ότι υπάρχουν ακόμη πανεπιστήμια βασισμένα στη ζωντανή, άμεση, διαπροσωπική επικοινωνία. (στο μέλλον κάτι τέτοιο μάλλον θα αποτελεί πολυτέλεια για πολύ λίγους) και παρακολουθείστε όσο μπορείτε τα μαθήματα.  

Β.Ν. 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

 
Αρέσει σε %d bloggers: